René Karrèr werd geboren in de Franse Elzas. Op zijn 13e begonnen als leerling meubelmaker, belandde hij na avondopleidingen in kunstnijverheid en technisch tekenen op de Parijse Académie des Beaux Arts. Daar bleek al snel dat hij talent had. In zijn eerste jaar, 1953, werd hij geselecteerd voor een uitwisseling met de prestigieuze Rijksacademie in Amsterdam.

René was een vakman met een voorliefde voor puur ambachtelijk werken. Hij voelde zich thuis bij de Rijksacademie, waar tekenvaardigheid toen nog de belangrijkste pijler van het onderwijs was. Schilders, grafici en beeldhouwers leerden er ‘tekenen naar de natuur’. Zij spanden zelf hun doeken op spieramen, leerden een glas-in-loodraam in elkaar zetten en ontdekten de geheimen van pigmenten en bindmiddelen.

De aantrekkelijke, elegante Millie van de Bunt was de reden dat hij niet meer naar de Elzas terugkeerde. In 1955 trouwden ze, twee jaar later werd Nicole geboren en in 1958 volgde een zusje: Juliette. De twee groeiden op in Amsterdam, op een eenvoudige zolderetage, omringd door klassieke muziek, literatuur en beeldende kunst.