Wat doe je als je beide ouders kort na elkaar overlijden? Dit is wat de Zutphense Nicole Karrèr en haar zus Juliette deden: ze gingen op zoek naar de artistieke erfenis van hun vader en moeder (Millie). Het komende jaar wordt een expositie met een eerste selectie van het werk van de familie Karrèr opgebouwd. Op vrijdag 18 september is er al een sneak preview bij Creatieve Coöperatie Coopkracht. Gerenommeerd kunstenaar en vriend Wim Vaarzon Morel opent ‘De (her)ontdekte kunst van de familie Karrèr’.

Het werk dat op de Familie Karrèr Expo te zien is, is slechts het topje van de ijsberg. Op hun speurtocht vonden de zussen een schat aan kunstwerken van René en Millie, verspreid over heel Nederland. Talloze tekeningen, schilderijen, beelden en mozaïeken, maar ook kleine zweefvliegtuigjes en zelfs violen. Vaarzon Morel is verheugd over de aandacht voor het werk van René en de daarmee voor de – vaak onderbelichte – wederopbouwkunst. ‘Het monumentale werk van Karrèr leverde in de naoorlogse periode een kunstzinnige bijdrage van hoogstaande kwaliteit. Vooral zijn visie en vakmanschap op het gebied van mozaïeken en glas-in-beton springen eruit.’

Coopkracht onderzoekt de mogelijkheden om een groter deel van het werk van de familie Karrèr aan het publiek te kunnen tonen, bijvoorbeeld door de kunstwerken op meerdere locaties in Zutphen en omgeving tentoon te stellen. Heeft u interesse of wilt u hierover meer informatie, neem dan contact op via nicole@familiekarrer.nl.

Nicole Karrèr en creatieve coöperatie Coopkracht nodigen u van harte uit om bij de feestelijke opening van de Familie Karrèr Expo aanwezig te zijn op vrijdag 18 september vanaf 16:00 uur.

Kijk op www.coopkracht.net voor meer informatie over Coopkracht.